Sumak 1kg
Sumak, w postaci czerwonych jagód albo brązowo-czerwonego proszku, ma kwaskowy, kwaśno-słony smak, używa się go jako namiastkę cytryny szczególnie do dań tłustych. Używa się go też tak jak u nas soli do doprawiania dań już na talerzu.
Ma właściwości ściągające, poprawiające i przyspieszające trawienie oraz zapobiega biegunkom.
Używa się go szczególnie w kuchni arabskiej i tureckiej. Sumak możemy dodawać do ryżu, ryb, mięsa z grilla, smażonych ziemniaków, sałatek, dań z ziaren strączkowych. Można posypywać nim dania albo sporządzić wywar i dolewać do potraw do smaku.
Suma jest składniki wschodniej mieszanki przyprawowej "zahtar", "za'atar"
Życie to nie je bajka z nocą kruka ale sumak ok całkiem
Wyświetlono 1 do 1 z 1 (1 Stron)
Napisz recenzję
Twoje imię:Twoja recenzja: Notatka: HTML niedozwolony!
Ocena: Negatywna Pozytywna
Przepisz kod z obrazka: